+370 655 06 515 I - V  nuo 9:00 iki 17:00
info@irankiai-internetu.lt
 

Privatumo politika


Ištrauka iš PRIVATUMO IR PIRKIMO - PARDAVIMO TAISYKLĖS

2. Asmens duomenų apsauga

2.1 2 punkte numatytos asmens duomenų tvarkymo ir apsaugos taisyklės taikomos visiems asmens duomenims, kuriuos pardavėjui pateikia pirkėjas ar kiti „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojai arba kuriuos pardavėjas surenka ir tvarko pirkėjui ar kitiems asmenims naudojantis „Įrankiai-internetu.lt“ internetine parduotuve.

2.2. Pardavėjas gerbia pirkėjo ir kitų „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojų privatumą ir saugo jų asmens duomenis, kurie yra pateikiami pardavėjui ir kuriuos pardavėjas surenka, taip, kaip nurodyta šiose taisyklėse, kuriose paaiškinama, kodėl pardavėjas renka asmens duomenis ir kaip juos naudoja.

2.3. Užsisakant prekes internetinėje parduotuvėje „Įrankiai-internetu.lt“, pirkėjas privalo pateikti pirkimo metu prašomus duomenis: vardą, pavardę, adresą, telefono numerį ir elektroninio pašto adresą. Pirkėjas yra atsakingas už teisingų duomenų pirkimo metu pateikimą.

2.4. Parvadėjas patvirtina, jog šių taisyklių 2.3. punkte nurodyti pirkėjo asmens duomenys bus išimtinai naudojami prekių pardavimo internetinėje parduotuvėje „Įrankiai-interntu.lt“ ir prekių pristatymo tikslais. Pirkėjo asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – prekių pirkimo – pardavimo sutarties sudarymas ir vykdymas. Pirkėjo nurodytu el. pašto adresu siunčiami tik tokie informaciniai pranešimai, kurie būtini prekių užsakymui įvykdyti, nebent pirkėjas išreiškia savo sutikimą gauti tiesioginės rinkodaros pasiūlymus, kaip tai numatyta šių taisyklių 2.6. Punkte.

2.5. Pirkėjas patvirtina, kad jis žino apie savo teisę atsisakyti pateikti savo asmens duomenis, nurodytus šių taisyklių 2.3. punkte, tačiau supranta, kad asmens duomenys yra reikalingi prekių užsakymo įvykdymui, o pirkėjui nepateikus tokių duomenų ir nesutikus, kad jie būtų tvarkomi šių taisyklių 2.4. punkte nurodytais tikslais, prekių pirkimo – pardavimo sutartis negalės būti sudaryta ir įvykdyta.

2.6. Pirkėjo duomenys prekių pardavimo internetinėje parduotuvėje „Įrankiai-interntu.lt“ tikslais saugomi ir naudojami 2 metus po pirkimo pardavimo sutarties sudarymo.

2.7. Pirkėjas bei kiti „Įrankiai-interntu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojai, pageidaujantys gauti tiesioginės rinkodaros pasiūlymus, turi nurodyti savo el. pašto adresą. Šie asmens duomenys tiesioginės rinkodaros ir administravimo tikslais bus tvarkomi tik tuo atveju, jeigu pirkėjas ir kiti „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojai tam duoda sutikimą užsisakydami naujienlaiškių prenumeratą įvedant savo el. pašto adresą.

2.8. Pirkėjas bei kiti „Įrankiai-interntu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojai bet kuriuo metu turi teisę atšaukti savo sutikimą naudoti jų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros ir administravimo tikslais sekdami pardavėjo siunčiamuose naujienlaiškiuose esančiomis nuorodomis, skirtomis tiesioginės rinkodaros pasiūlymams atsisakyti arba susisiekę su svetainės administracija el. paštu info@irankiai-internetu.lt.

2.9. Pirkėjo bei kitų „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojų duomenys tiesioginės rinkodaros ir administravimo tikslais saugomi ir naudojami 3 metus nuo paskutinio „Įrankiai-internetu.lt“ siųsto naujienlaiškio ar rinkodaro pasiūlymo arba trumpiau, jei gaunamas pirkėjo ar kitų „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojų prašymas atsisakyti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus.

2.10. Pirkėjų, „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojų bei kitų fizinių asmenų asmens duomenys pateikiami siunčiant užklausas el. pašto adresu info@irankiai-internetu.lt..

2.11. Jūsų asmens duomenys (el. pašto adresas ir žinutės turinys) yra tvarkomi atsakymo į atsiųstą užklausą parengimo tikslu. Šie duomenys tvarkomi sutikimo pagrindu, kuris pateikiamas kreipiantis į pardavėją adresuojant jam el. laišką el. pašto adresu info@irankiai-internetu.lt. Pardavėjas asmens duomenis atsakymo į užklausą parengimo tikslais saugo 1 metus.

2.12. Visus pirkėjo bei kitų „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės parduotuvės lankytojų duomenis pardavėjas saugo ne ilgiau, nei tai reikalinga šiose taisyklėse nurodytais tikslais.

2.13. Pardavėjas įsipareigoja neatskleisti pirkėjo asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus pardavėjo partnerius, teikiančius pardavėjo „Įrankiai-internetu.lt“ internetinio puslapio / parduotuvės ar duomenų bazių, įrangos administravimo, ar kitas, su pirkėjo užsakymo tinkamu įvykdymu bei tiesioginės rinkodaros pasiūlymų siuntimu susijusias, paslaugas. Visais kitais atvejais tretiesiems asmenims pirkėjo asmens duomenys gali būti atskleidžiami tik Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.

2.14. Pardavėjas duomenų tvarkymui taiko saugos ir tvarkymo reikalavimus, nustatytus Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme ir Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente.
2.15. Pardavėjas imasi atitinkamų techninių ir organizacinių priemonių, kad užtikrintų visų tvarkomų asmens duomenų apsaugą nuo netyčinio ar neteisėto sunaikinimo arba netyčinio praradimo, pakeitimo, neįgalioto atskleidimo arba prieigos, ir nuo visų kitų neteisėtų apdorojimo formų.
2.16. Pirkėjas bei kiti „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės svetainės lankytojai turi šias teises, susijusias su asmens duomenimis:
2.16.1. prašyti, kad pardavėjas leistų susipažinti su duomenimis ir juos ištaisytų arba ištrintų, arba apribotų duomenų tvarkymą;
2.16.2.   teisę nesutikti, kad duomenys būtų tvarkomi;
2.16.3.   teisę gauti savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu (teisė į duomenų perkeliamumą);
2.16.4.   teisę atšaukti sutikimą;
2.16.5.   teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.
2.17. Pirkėjas bei kiti „Įrankiai-internetu.lt“ internetinės svetainės lankytojai gali pasinaudoti šiomis savo teisėmis kreipdamiesi į pardavėją el. paštu info@irankiai-internetu.lt.

Slapukų naudojimo politika
STATISTINIŲ SVETAINĖS DUOMENŲ NAUDOJIMAS

Mes nuolat tobuliname savo interneto svetainę, siekiame, kad ja naudotis būtų kuo paprasčiau ir patogiau. Kad galėtume tobulinti svetainę, turime žinoti, kuri informacija labiausiai domina mūsų svetainės lankytojus, iš kurių šalių ir miestų mūsų svetainė lankoma, kiek dažnai lankytojai sugrįžta, kokią naršyklę naudoja, kokiuose įrenginiuose svetainė skaitoma ir pan. Šią informaciją renkame naudodami Google Analytics įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti statistinius svetainės naudojimo duomenis. Plačiau apie Google Analytics ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia – https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=lt.
Jeigu pageidaujate, kad Google Analytics įrankiai nefiksuotų informacijos apie jūsų naršymą internete, galite panaudoti „Google Analytics“ atsisakymo naršyklės papildinį.

KAS YRA SLAPUKAI?

Slapukai yra maži tekstinių duomenų failai, kurie automatiškai sukuriami Jums naršant mūsų svetainėje ir yra saugomi Jūsų naudojamame įrenginyje (kompiuteryje ar mobiliajame telefone). Slapuke pateikiama anoniminė informacija ir jis siunčiamas iš peržiūrimos svetainės serverio į jūsų kompiuterį arba mobilųjį telefoną.

KOKIAS SLAPUKŲ RŪŠIS NAUDOJAME?

Mūsų tinklapyje naudojami būtinieji slapukai (filtravimo nustatymų, prisijungimo prisiminimo ir kiti), kurie užtikrina svetainės veikimą ar palengvina naudojimąsi ja, funkciniai slapukai ir analitiniai slapukai, kurie įrašomi naudojantis „Google Analytics“ – Google, Inc. (toliau – Google) teikiama žiniatinklio analizės paslauga, padedančia išanalizuoti, kaip naudojamasi šia interneto svetaine. Taip pat mūsų tinklalapyje gali būti naudojami trečiosios šalies slapukai, kai jūs susisiekiate su mumis elektroniniu paštu, per reklamjuostes arba tada, kai lankotės mūsų svetainėje. Analitiniai slapukai leidžia mums atpažinti ir suskaičiuoti lankytojų skaičių, pamatyti, kaip lankytojai juda svetainėje jos naudojimosi metu. Ši informacija padeda tobulinti svetainės veikimą. Slapukų gauta informacija apie Jūsų naudojimąsi šia interneto svetaine yra saugoma Google. Google gali perduoti „Google Analytics“ surinktą informaciją trečiosioms šalims, kai to reikalaujama pagal teisės aktų reikalavimus arba kai tos trečiosios šalys tvarko informaciją Google vardu.

KAIP NAUDOJAME SLAPUKUS?

Mūsų svetainėje naudojami slapukai tam, kad pagerintume Jūsų naršymą ir patirtį mūsų svetainėje, sužinotume apie mūsų svetainės naudotojų elgesį, analizuotume srautus, pagerintume svetainę. Slapukai naudojami ne ilgiau nei tai reikalinga nustatytiems tikslams įgyvendinti.

KĄ DARYTI, JEI NENORITE, KAD BŪTŲ NAUDOJAMI SLAPUKAI?

Jei pageidaujate, galite pakeisti savo naršyklės nustatymus taip, kad Jus informuotų apie slapuko įjungimą ar atnaujinimą bei kad galėtumėte pasirinkti leidžiamus ar draudžiamus slapukus, juos blokuoti. Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus, pavyzdžiui, kaip juos valdyti ar ištrinti, galite apsilankyti www.allaboutcookies.org.

TAISYKLIŲ KEITIMAS

Pasiliekame teisę keisti Slapukų naudojimo taisyklių nuostatas. Pranešimas apie pakeitimus arba papildymus bei naujausia Slapukų naudojimo taisyklių versija bus skelbiama mūsų interneto svetainėje.